HTML

Ajándékkártya blog

Hasznos tudnivalók, ötletek, érdekességek ajándékkártyákról, fizetős kártyákról, fesztiválkártyákról. Weboldalaink: www.gift-card.hu, www.pontnekem.hu, www.festipay.hu

Friss topikok

...mert adni jó!

2012.12.06. 15:15 cardnet

Mit adjunk a tiniknek?

Címkék: karácsony ajándék ötlet tinédzser

Kisgyerekeknek ajándékot választani öröm. Tizen- és huszonéveseknek gyakran inkább csak frusztráció. Mit vegyek? Tetszeni fog? Neki való?

Aki már próbált tinédzsernek vásárolni, az értékelni fogja azokat az ötleteket, amiket éppen most találtam a BaristaKids blogon. (Az alábbiakban nem az írás fordítása, hanem annak szabad interpretációja következik.)

teenagers.jpg

1. Vicces kiegészítők. Egyes (bohémebb) fiatalok szívesen hordanak a fejükön mindenféle plüss állatfejeket és hasonlókat. Legalább ilyen népszerűek az ujjvégeket mobilozáshoz (nem cigizéshez!) szabadon hagyó kesztyűk is. Ebbe a kategóriába tartoznak még a vicces (és a port kiválóan gyűjtő) házicipők, papucsok is. Poénértékük jelentős, használati értékük elenyésző.

2. Ruha. A legtöbb fiatal imádja a ruhákat, ugyanakkor nagyon pontosan tudja mit venne fel szívesen. Csak a legelszántabbaknak ajánljuk, hogy ruhafélét ajándékozzanak, de ők is feltétlenül győződjenek meg arról, hogy az ajándék más darabra becserélhető legyen. Jó, ha tudjuk, hogy a "célszemélynek" melyik a kedvenc márkája, szaküzlete, de persze ez sem garancia a sikerre. Aki mindenképpen ruhát akar ajándékozni és biztosra akar menni, válasszon egy jó kis ruházati ajándékkártyát. (Ilyen például a nálunk is kapható Guess Ajándékkártya.)

3. E-könyvolvasó. Gyakran hallani a panaszt, hogy a fiatalok nem szeretnek olvasni. Egy e-könyvolvasó (e-book reader) garantáltan megnöveli az olvasási kedvet. Ez a cikk segít a készülékek közötti eligazodásban.
(Erőszakosabb szülők eleve feltölthetik néhány "ajánlott" olvasmánnyal.)

4. i-akármi. (iPhone, iPad, iPod stb.) Nem kell hozzá nagy fantázia, viszont garantált a siker. A rossz hír az, hogy még a legolcsóbb iPad Mini is közel 100.000 forintba kerül. Aki nem tud/akar ilyen mélyen a pénztárcájába nyúlni, ajándékozhat Apple ajándékkártyát (idővel összejön a vágyott készülék ára) vagy ha már van a "gyereknek" valamilyen kütyüje, választhat egy ötletes kiegészítőket - tok, fülhallgató stb. (Egy szerényebb gyerek persze valamilyen menő androidos készülékkel is beéri...)

5.  Sportos cuccok. Sportruha, sportcipő, sportszer, sport... Az egyik legbiztosabb tipp (ha ismered az éppen menő márkákat).

6. Kozmetikumok. A blog nem írja, de szerintem a ruhákhoz hasonlóan itt is fontosak (különösen a nagyobbaknál) a preferenciák, vagy kedvelt márkák követése.
A szerzők a fiúknak after shave-et javasol, de ezzel vigyázni kell, mert könnyen megbánthatunk vele egy olyan fiút, akinek az arcán leginkább még csak pattanások nőnek.

7. Élményajándék. Koncertjegy, színházjegy, sportverseny-belépő. Itt, a könyvhöz hasonlóan arra érdemes vigyázni, hogy ne lógjon ki a didaktikai lóláb. (Vagyis ne olyasmire vegyünk jegyet, ami hasznos, kell az iskolában, vagy tanulságos, hanem ami érdekli a gyereket.) Ha biztosra akarsz menni, akkor itt is inkább egy ajándékkártyát, vagy jegyutalványt ajándékozz.

Biztos, mindenkinél működő tippek nincsenek, de reméljük, egyik, vagy másik ötletünk beválik.

Te mit szoktál tinédzser gyerekednek, rokonodnak, ismerősödnek ajándékozni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://giftcard.blog.hu/api/trackback/id/tr864945672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása