HTML

Ajándékkártya blog

Hasznos tudnivalók, ötletek, érdekességek ajándékkártyákról, fizetős kártyákról, fesztiválkártyákról. Weboldalaink: www.gift-card.hu, www.pontnekem.hu, www.festipay.hu

Friss topikok

...mert adni jó!

2012.11.23. 16:12 cardnet

Hogyan kerülhetők el a rettenetes karácsonyi ajándékok?

Címkék: hibák karácsony ajándék tippek

Ismered a Howcast.com webhelyet? Óriási gyűjtemény, ahova bárki feltölthet praktikus videókat. Találsz itt 40 részes sorozatot, aminek alapos tanulmányozása után profi break-táncos leszel, de akad olyan, amiből a nyakkendőkötés rejtelmeit ismerheted meg. 

Itt találtam egy olyan videóra, ami a sikeres ajándékozáshoz nyújt néhány hasznos tanácsot. (Az angolul nem értők sem maradnak jó tanácsok nélkül, mert a legfontosabbakat a videó alatt összefoglalom).


1. Mindig mellékeljük az ajándékhoz a visszaváltáshoz szükséges utalványt.
Nos, itt azonnal bajban is vagyunk. Amerikában ez a dokumentum nem azonos a számlával. Az viszont nem túl elegáns, ha az ajándék árát tartalmazó számlát az ajándék mellé csomagoljuk. Jó viszont, ha még a boltban tisztázzuk, hogy az adott áru az ünnepek után becserélhető-e. (Erről jut az eszembe az az ismerősöm, aki a boltban mindig azt mondta: "Nem érdekes, ha nem stimmel a méret, Édesanyám mindig, minden ajándékot becserél másra.")

2. Nem mindig a legnagyobb a legjobb. A videón a hölgy valamiért jobban örül a kis üveg illatszernek, mint az 5 literes öblítőnek. Vajon miért?
(A méretekkel egyébként is jobb  vigyázni. Egy túlméretezett konyhai eszköz, aminek nincs helye a konyhában, inkább bosszúság, mint öröm forrása lesz.)

3. Ruhát ajándékozni mindig kockázatos. Csak növeli ezt a kockázatot, ha nem vagyunk tisztában a megajándékozott pontos méreteivel. (Komoly konfliktushoz vezethet, ha valaki összekeveri a házastársa és a szeretője ruhaméreteit.)

4. Soha ne ajándékozz senkinek meglepetésként háziállatot, hiszen az állattartás feladatokkal, kötelezettségekkel, időráfordítással is jár. (Háromszor is visszanéztem a videót, mert nem akartam elhinni hogy létezik ekkora macska.)

5. Vezess ajándékozási listát. Az év során írd a listára valamennyi ötletedet. Ne az utolsó percben kapkodj! (Kivételt képeznek azok, akiknek éppen a "last minute stressz" sugallja a legjobb ötleteket.)

6. Az utolsó pillanatban vásárolt ajándékok többsége tökéletesen használhatatlan. Ilyenkor veszik meg az emberek a legízléstelenebb, illetve a leghasználhatatlanabb tárgyakat. Tudományos felmérések szerint a "last minute" ajándékok közül a leggyakoribbak a különböző bohócos "képzőművészeti alkotások", amiket szorosan követnek a házi készítésű pulóverek, a kirakós játékok, a kötött zoknik és a nyakkendők.(Brrr. Te adtál/kaptál már ilyesmit?)

Túl bonyolultnak találod mindezt? Vegyél szeretteidnek ajándékkártyát! :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://giftcard.blog.hu/api/trackback/id/tr824918416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maximum grimbus 2012.11.30. 15:52:22

előre mindig utána kell járni, hogy az illető mit szeretne. Figyelmesnek lenni, figyelni minden reakcióját, elszólását. Nálunk tuti nagy öröm lesz ha átadom ezt a LED tv-t. Én is nagyon örültem, hogy hozzá tudtam jutni részletfizetésre 2.ly/qF4u
süti beállítások módosítása