HTML

Ajándékkártya blog

Hasznos tudnivalók, ötletek, érdekességek ajándékkártyákról, fizetős kártyákról, fesztiválkártyákról. Weboldalaink: www.gift-card.hu, www.pontnekem.hu, www.festipay.hu

Friss topikok

...mert adni jó!

2012.11.15. 15:28 cardnet

Milyen ajándékozó vagy? - Az írásod elárulja

Címkék: elemzés grafológia ajándékozás típiusok


Sokféle ajándékozó létezik. Egyik kedvencem, aki agyonreklámozza saját ajándékát. Nem engedi, hogy kifejezd tetszésedet, megteszi ő helyetted. (Talán saját bizonytalanságát leplezi ezzel a magatartással? )

Egy másik ismerős típus  a "túlajándékozó". Ő az, aki nem képes felmérni az ajándékok értékét és mértékét, ezért háromszor annyi ajándékot ad, mint kellene. (Ez gyakran független az illető anyagi helyzetéről.)

Alaptípus az olyan ajándékozó is, aki a megajándékozottól függetlenül mindig azt adja, amit valójában kapni szeretne. (Ennek a típusnak a veszélyesebb fajtájába tartozók azonnal kölcsön is kérik az ajándékot.)

A "szigorú nagybácsik" szeretnek az oktató-nevelő ajándékokat adni. Csak semmi szórakozás.

A szórakozott ajándékozók gond nélkül továbbadják a máshonnan kapott ajándékokat. Baj csak akkor van, ha a csomagban marad az eredeti ajándékozótól származó kártya, vagy ha ugyanannak adja vissza az ajándékot, akitől valamikor kapta...

ajandekozo.jpg


Máshogy csoportosítja az ajándékozókat Szabó Szilvia, Az írás tükrében webhely szerzője.

Tudatos, racionális típus - Hasonlít az én nagybácsimhoz, de Szilvia még azt is hozzáteszi, hogy az ilyen ajándékozó előre tervez és idejében szerzi be az ajándékokat. Bizonyára nem meglepő, hogy "szabályos, fegyelmezett, rendezett íráskép, kicsi vagy közepes méretű betűk" jellemzik írásukat.

Kreatív alkotó - Az ebbe a csoportba tartozók akkor sem esnek zavarba, ha nincs pénzük, vagy ha elfelejtenek ajándékot venni. Hihetetlen találékonysággal készítenek valamit, vagy dobnak fel egy átlagos ajándékot egy ötletes csomagolással. (A gyerekek jók ebben, csak azután a legtöbbjükből kiöli az iskola ezt efajta kreativitást) Természetesen az ilyen embereknek az írása is egyedi, az átlagostól eltérő.

Stílusos uralkodó - A saját presztízsét növelő ajándékokra vágyik. (Ha nem ilyet kap, könnyen megsértődik). Ajándékozóként én őt neveztem "túlajándékozónak". Írása betölti a lapot, nagy szó- és sorközöket használ.

Dinamikus kalandor - Ő az, aki imádja a trendi cuccokat és a legújabb kütyüket. Rugalmas, vállalkozó kedvű, gyorsan dönt. (Javaslom, hogy egy ilyen embert ne egy szép pizsamával próbálj meglepni!) Írása szabálytalan, gyors, laza, egyszerűsített.

Konzervatív, biztonságra törekvő - Ő az, aki legszívesebben minden évben ugyanazt ajándékozza. (Hú, már megint egy papucs!) Természetesen az ilyen embereknek az írásképe is konzervatív.

Önzetlen emberszerető - Ő az, aki mindenkiről kipuhatolja, mit is szeretne. Hónapokig képes készülődni az ajándékozásra. Igazából ajándékozni szeret, őt megajándékozni nem könnyű. Távolabbi rokonoknak, kollégáknak is szívesen ad ajándékot, amivel jó esetben meglepi, rosszabb esetben zavarba hozza őket. Íráskép: "telt, középzóna hangsúlyos, füzéres, kötött vagy közepesen kötött, jobbra dőlt írás" - bármit jelentsen is ez.

Én magam diszgráfiás vagyok, a grafológiában is csak komoly fenntartásokkal hiszek, de aki teljes terjedelmében, eredetiben szeretné elolvasni Szabó Szilvia írását, itt megtalálhatja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://giftcard.blog.hu/api/trackback/id/tr854908688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása