HTML

Ajándékkártya blog

Hasznos tudnivalók, ötletek, érdekességek ajándékkártyákról, fizetős kártyákról, fesztiválkártyákról. Weboldalaink: www.gift-card.hu, www.pontnekem.hu, www.festipay.hu

Friss topikok

...mert adni jó!

2012.10.29. 17:39 cardnet

Two in one - Ajándékkártyába rejtett fényképezőgép

Címkék: fényképezőgép kütyü target ajándékkártya

Vannak, akik nem szívesen ajándékoznak egy hagyományos ajándékkártyát. Szerintük a műanyag lapka túlságosan hasonlít a hitelkártyához, vagyis már majdnem olyan, mintha készpénzt ajándékoznának szeretteiknek.

Szerencsére nekik sem kell lemondaniuk az ajándékkártya nyújtotta rugalmasságról és kényelemről. Az egyik megoldás az egyéni, kreatív csomagolás, a másik az ajándékkártya kombinálása valamilyen másik, kézzel fogható ajándékkal. (Fogalmazhatunk úgy is, hogy az ajándékkártya álcázása.)  A kreatív csomagolási lehetőségekkel itt és Facebook oldalunkon is foglalkoztunk már - a témára természetesen később is visszatérünk - a másik megoldásra az alábbiakban szeretnék egy frappáns megoldást bemutatni.

 Az amerikai Target kereskedelmi hálózat 2008. karácsonyára egy olyan 50 dolláros fényképezőgéppel rukkolt ki, ami egyszerre ajándékkártya is volt - az 50 dolláros árból 40-ért papírképeket lehetett csináltatni a Target üzleteiben. (Másképpen fogalmazva a 40 dolláros ajándékkártyával még fényképezni is lehetett.)

target_camera.jpg

 Természetesen ez a fényképezőgép igen alapszintű volt, a kínált szolgáltatások és a vele készített képek minősége nem veszi fel a versenyt egy közepes kompakt fényképezőgéppel, de még egy telefonba épített kamerával sem, de hát mit is várhatnánk egy olyan készüléktől, ami USB kábellel, számítógépes szoftverrel együtt összesen 10 dollárba ( ~ 2200 forintba) kerül?

 Arról nem áll rendelkezésre adat, hogy a Target hány fényképezőgép-ajándékkártyát adott el, azt sem tudni, hányan váltották be az ajándékkártyát kinyomtatott fotóra, az viszont egészen biztos, hogy marketingeszközként nagyon jól működött az ötlet, hiszen több népszerű kütyüblog (Engadget, Gizmodo) mellett számtalan kisebb blog, weblap foglalkozott a témával. Végül most, 2 év múltával mi is.

 Utóirat:

 Sajnos az az ötlet  változatlanul, ugyanebben a formában nem másolható. Az elmúlt 4 évben olyan mértékben elterjedtek a használható minőségű fényképezőgéppel ellátott mobiltelefonok, hogy egy, a Target csomagjában szereplő gép legfeljebb már csak olyan “szóróajándék” lehet, mint egy pendrive, vagy egy kulcstartó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://giftcard.blog.hu/api/trackback/id/tr684877442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása